BlackAngus

Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variĆ«teit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, nemen ze snel in massa toe wanneer ze worden “vetgemest”.

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het zo lekker maakt. Hiermee is het vergelijkbaar met vlees van het WAGJU-rund, dat nog iets vetter is.

De BlackAngus runderen die wij verkopen zijn runderen die ook in het groene hart van Nederland worden gehouden. Dit Oerrund wordt na een goed leven gevoerd met graan. Door deze combinatie krijgen wij een rund dat mooi gemarmerd vlees heeft en hoogwaardig van kwaliteit en onvergetelijke van smaak is.